Søg
Filters
Close

Peri Brut Millesimato - Magnum

Chardonnay. Spumante efter Champagne-metoden. 9 gram restsukker
Producent: Peri Bigogno
kr. 240,00

Peri Brut er lavet efter den klassiske metode på 100% Chardonnay-druer. Druerne er høstet tidligt for at opretholde et højere syreindhold, som er optimal for den lange gæringsproces som vinen skal igennem.

Vinen er lavet med gær og gæres på ståltanke ved en kontrolleret temperatur på mellem 18°C og 22°C for at bremse gæringen. Det følgende forår flaskes vinen og sættes til hvile i stakke i mørke omgivelser i kælderen.

Den konstante temperatur på 11-12°C favoriserer den langsomme process, hvor gæren omdanner restsukkeret til alkohol og naturligkuldioxid. 24 måneder efter høsten er Peri Brut Talento klar.

Farven er klar strågul med gyldne reflektioner. Der er fine perler, vedholdende og næsten cremet. Næsen er rig og harmonisk med den karakteristiske duft af brødkrummer, som stammer fra gæren, samt et behageligt strejf af mandler, hasselnødder og figen.

Smagen er behagelig tør og frisk. God struktur, fin og balanceret.

God som aperitif eller til forretter med fisk.

Produkt specifikationer
Land Italien
Region Lombardiet
Drue Chardonnay
Årgang NV
Produktionsform Traditionel
Alc. % 12,5
Flaskestørrelse 150 cl. - magnum
Proptype Kork